Programma 2017

 Festivalterrein open vanaf 12.30

HOOFDVELD

13.30 – 14.30  Hendrix Alive Project (Jimi Hendrix)

Om een Jimi Hendrix tribute band te vormen heb je steevast een héél groot probleem: je moet beschikken over een gitaarvirtuoos… Laten we je meteen geruststellen, met dat probleem heeft Hendrix Alive Project niet te maken. Zij beschikken immers over Eelco Bisschop. Een gitarist die adembenemende techniek koppelt aan intense beleving. Kippenvel gegarandeerd…

14.45 – 15.45  New Gig In Town (Eagles)

Doe je ogen dicht en waan je bij een Eagles concert. Dat is wat New Gig In Town belooft, en waarmaakt! Met harmonieuze vocalen, het identieke gitaargeluid en strakke drums. De tijdloze nummers inspireerden de bandleden vanaf het eerste moment dat ze met de muziek van Eagles in aanraking kwamen en dat hoor je terug in de wijze waarop ze hun show verzorgen.

16.00 – 17.15 The Boss Brothers (Bruce Springsteen)

Wie kent ze niet? Born To Run, The River, Dancing In The Dark, Streets Of Philadelphia en ga zo maar door. Bruce, The Boss, Springsteen heeft de afgelopen decennia met zijn vele hits de status van popgod bereikt.  The Boss Brothers brengen in een acht koppige bezetting, die precies gelijk is aan die van de gouden E-Street Band periode, de legendarisch geworden hits.

17.30 – 18.45  Woodstock Tribute Band ft. the Janis Joplin Songbook

Woodstock Tribute Band kruipt schijnbaar moeiteloos in de huid van, om er maar een paar te noemen, Joe Cocker, Santana, Ten Years After, The Who en Crosby Stills Nash & Young. Deel van hun show is een drie kwartier durend adembenemend eerbetoon aan Janis Joplin. Wij kregen toen wij gingen voorproeven een hele dikke brok in onze kelen en een traantje in onze ogen. Wij hopen jullie ook……..!

19.00 – 20.15  Def Americans  (Johnny Cash)

Johnny Cash leeft voort in de harten van vele mensen, jong en oud. Def Americans weet op briljante wijze met de songs van Johnny Cash de liefde voor Cash alleen maar verder te laten groeien. Zij raken precies de juiste swing, sfeer en rebellie van The Man In Black. Def Americans is niet voor niets de meest geboekte tribute band van Nederland.  Johnny en June luisteren ‘van boven’ glimlachend en zachtjes meezingend mee…

20.30 – 21.45 Queen Forever

Met maar liefst zesentwintig dikke hits in de Top 2000 is Queen op dit moment hotter dan hot. Queen Forever is een band met koninklijke uitstraling, bestaand uit louter topmuzikanten. Waar veel bands met orkestbanden werken om het Queen geluid te benaderen, doet Queen Forever ALLES live. Naast dat deze band klinkt als Queen schromen de muzikanten niet om er ook uit te zien als Queen.

22.00 – 23.00 Radiovox

Het kan niet anders dan dat een festival eindigt met een, muzikaal, feestje. De mannen van Radiovox gaan voor dat feestje zorgen. Radiovox kan dan ook putten uit een bijna eindeloos reservoir aan hits. Hits die allen de status van ‘legendarische klassieker’ bereikt hebben. Van Elvis Presley tot Rolling Stones en van Muse tot Placebo. Van Live tot INXS en van Stealers Wheel tot Creedence Clearwater Revival. Dat belooft wat!

 

OPENLUCHTTHEATER

15.00 – 16.00 Jasper Verstraaten & Stephen Wilkinson

Dit wordt een uniek optreden. We hebben de bij de top 5 van Nederlandse gitaristen behorende Jasper Verstraaten verleid om in een bijzondere, wellicht eenmalige, samenstelling op te treden; als duo met de Amerikaanse zanger Stephen Wilkinson. Jasper staat bekend om zijn virtuoze gitaarspel. Van razendsnel vet scheurend tot ragfijn ingetogen. Stephen maakt gebruik van zijn gevoelig brons gekleurde strottenhoofd.

16.30 – 17.30 Dutch Neil Young

Vanaf het eerste moment, 38 jaar geleden, dat Gerry Wolthof met zingen begon viel het iedereen op dat zijn zangstem grote gelijkenis vertoonde met die van Neil Young. In de loop van de jaren heeft Gerry zijn Neil Young sound verder geperfectioneerd. Eerder stond Gerry met zijn Neil Young Mirror Band op het Blommenkindersfestival en was het publiek zwaar onder de indruk. Nu staat hij solo in het openluchttheater.

18.00 – 19.00 Pascal Audenaert (Boudewijn de Groot)

Vanaf het eerste begin van het Blommenkindersfestival werd gezocht naar een geschikte Boudewijn de Groot tribute. Die was gewoonweg niet te vinden. Niet vreemd, je moet het maar durven om een fenomeen als Boudewijn de Groot met een erg unieke en herkenbare stem neer te zetten op het podium. En toen kwam, volledig onverwacht, de Belgische kleinkunstenaar Pascal Audenaert voorbij die op zijn eigenwijze wijze (De) Groot doet!

19.30 – 20.30 Ralph de Jongh

Meer dan ooit trad Ralph in 2016, met of zonder zijn band, op en kon hij, iets wat in Nederland weinigen is gegeven, volledig van zijn muziek gaan leven. Als onbetwiste nummer één zanger van ‘The Blues’ zoekt en vindt hij steeds  meer de verbinding met rock en pop. Opmerkelijk blijft de onnavolgbare manier waarop hij optreedt. Als in een trance stijgt Ralph buiten zichzelf en de aarde. Live muziek zoals live muziek moet zijn.

Festivalpresentator: René Bruijnincx

Het festival wordt ook dit jaar gepresenteerd door René Bruijnincx.  Zijn outfit is, zacht gezegd, ‘opvallend’. Vorig jaar was hij een wandelend testbeeld. Het is raden naar hoe hij zich dit jaar zal manifesteren. Het zal waarschijnlijk weer ‘apart’ zijn. Hopen we toch……..

Blommenkids

De (klein)kids van de Blommenkinderen hebben in het Rosarium een eigen plek.  De jongste blommenkinders kunnen gratis deelnemen aan een aantal activiteiten. Een springkussen is aanwezig. Kids kunnen zich laten schminken. Er zijn super leuke workshops die worden verzorgd door De Meisjes Van Willem en Adelheid. Eén van de workshops bestaat uit het beschilderen van echte auto’s. Dit jaar is voor het eerst een avontuurlijk autoparcours uitgezet waar jonge coureurs zich als Max Verstappen kunnen uitleven.

Fotomoment Easy Rider

Laat je fotograferen terwijl je midden in de woestijn op een echte Harley Davidson zit. Waan je terug in 1969. Het jaar dat de film ‘Easy Rider’ werd gemaakt. Wordt even zelf Dennis Hopper, Peter Fonda, Jack Nicholson of Karen Black.

Meditatie

In het Rosarium, naast de Blommenkidstent, geeft Laura Dielemans van ‘Nu Ben Ik Hier’  korte meditaties om even tot rust te kunnen komen in de drukte van het festival.

Festivalmarkt

Een intieme markt waar leuke spulletjes voor een mooie prijs op de kop kunnen worden getikt. Er zijn kraampjes met onder andere: oosterse artikelen, tweedehands boeken, elpees en singles, festival merchandise, kleding, sieraden, edelstenen, krachtstenen, therapeutische stenen, henna tattoos en nog veel meer.